Оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю у війні з Росією

28 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у зв’язку з війною Росії проти України учасників бойових дій, які перебувають у місцях позбавлення волі, звільнять, щоб посилити бойові підрозділи. ” Ключове зараз – оборона”, – заявив Зеленський. Також, Генеральний прокурор – Ірина Венедіктова роз’яснила інформацію про звільнення з-під варти деяких в’язнів для участі в захисті держави. Вона наголосила, що це не масова акція, а дуже виважений і точковий крок.

Оскільки держава пропонує громадянам із судимістю вступити до лав Збройних сил України, співробітниками Кропивницького районного ректору №1 філії Державної установи «Центр пробації в Кіровоградській області було проведено роз’яснювальну роботу серед засуджених, які перебувають на обліку підрозділу та бажають вступити на військову службу. Серед клієнтів служби пробації є особи з бойовим досвідом, які дійсно можуть допомогти військовим перебуваючи на службі. Адже коли стоїть питання про збереження державності та подальшу долю країни, громадяни, які оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю, заслужили цей шанс.

З початку військової агресії Росії чотири клієнти пробації виявили бажання захищати батьківщину і вже перебувають на службі в Збройних силах України.