24 серпня – День незалежності України  

Наша державна незалежність, як і Українська державність загалом, має велику історію, ухвалення у 1991 році  Акта проголошення незалежності  України увінчало тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу  і самостійно визначати свою долю.

Ми усвідомлюємо високу цінність нашої незалежності  – незліченну кількість відданих  життів борців за ідею вільної України, десятки років втраченої свободи у таборах та в’язницях, на жаль, сьогодні знову наша незалежність сплачується захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою щодня, наближають перемогу  над російським агресором, ми шануємо і пам’ятаємо кожного , ми ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя, жодну загиблу українську дитину, жодне руйнування  наших сіл і міст.

Тотальний московський режим мої бути ліквідовано спільними зусиллями цивілізованих демократичних націй,  інакше воєнна загроза Європі  та усьому  світу зберігатиметься. Незалежність України є запорукою вільного розвитку держави і народів Європи  і головною перешкодою для російського імперіалізму,  який вкотре намагається політично, економічно та духовно поглинути Україну.  Прямим і очевидним свідченням цього є нинішня російська збройна агресія й черговий російський терор на українських землях, в умовах яких ми продовжуємо боротьбу за свободу і незалежність та водночас за європейські та загальнолюдські цінності. Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку у цій боротьбі і впевнені у нашій спільній перемозі та відновленні миру, збереженні свободи і демократії.