Рятувальники навчають клієнтів пробації

основам цивільного захисту

Розумітися в основах цивільного захисту на сьогодні є нагальною необхідністю, тому фахівці Служби порятунку ще активніше залучаються до інформаційно-роз’яснювальної роботи серед клієнтів які перебувають на обліку в органах пробації, а також проводять практичні відпрацювання, щоб якнайкраще донести дії у разі тієї чи іншої надзвичайної ситуації.

Так, 18 липня 2022 року провідний інспектор ВЗНС Кропивницького РУ ГУДСНС України у Кіровоградській області Олександр СОРОКА спільно з персоналом Кропивницького районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській областіпровели спільний захід для підоблікових сектору на тему «Фактори безпеки».

Під час заходу клієнти пробації дізналися багато корисної інформації щодо безпеки життєдіяльності. Окремо фахівець ДСНС наголосив на діях населення у разі сигналу «Увага всім», а також алгоритм дій при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Учасники заходу дізналася про їхні дії у разі евакуації на випадок отримання повідомлення про надзвичайну ситуацію, а також порядок дій населення за сигналами цивільного захисту.

Наприкінці заходу провідний інспектор Служби порятунку закликав кожного бути свідомим, відповідально ставитися до власного життя та здоров’я оскільки в умовах зовнішніх загроз та підвищення ризику виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, навчання населення правильним діям у разі небезпеки є дуже актуальним.