ЗАХОДИ ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМʻЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Головне у діяльності бібліотек селища по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

23 та 24 листопада 2021 року відвідувачі комунального закладу «Центральна бібліотека» стали учасниками книжкових виставок  «Скорбота пам’яті людської» та «Пам’ять голоду, пам’ять серця», де кожен бажаючий зміг ознайомитися з літературою про  Голодомор – геноцид нашого народу.

В комунальному закладі «Олександрівська бібліотека для дітей»             24 листопада 2021 року пройшла книжкова виставка «Пам’яті Голодомору». Молоді читачі  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії. Бібліотекар  також звернула увагу присутніх  на книжкову виставку «Голгофа голодної смерті», яка проходитиме 26 листопада 2021 року.

Олександрівський краєзнавчий музей з 18 листопада по 26 листопада 2021 року проводе тематичну виставку «Голодомор 1932-1933 на Олександрівщині мовою документів». На виставці представлені книги, документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом. Метою проведених заходів є висвітлення теми Голодомору 1932-1933 років  в Україні, усвідомлення його трагізму у долі рідного народу, формування громадянської відповідальності за майбутнє Батьківщини.