СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА У ШКОЛАХ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Більше року триває повномасштабна війна в Україні та  українські діти продовжують навчатися і отримувати знання. Непросто було всім, але ми витримали! Як і завжди, наприкінці навчального року для усіх учнів пролунав останній дзвоник.

15 червня 2023 року урочисте, радісне та водночас хвилююче свято останнього дзвоника відбулось для 2912 школярів  5-ти ліцеїв  в закладах освіти Олександрівської територіальної громади.  

Урочистості розпочалися під звуки гімну України з підняттям державного прапора України.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять Героїв, ціною життів яких Україна сьогодні живе, бореться і не здається!

 Від сьогодні 137 випускників 11-х класів розпочинають новий етап у своєму житті. За високі досягнення в навчанні 4 випускники отримали золоті медалі, а 1 — срібло. Також в урочистостях узяли участь 289 учнів 9-х класів, з яких 11 випускників отримали свідоцтво з відзнакою. Початкову школу успішно закінчили 282 учнів, які здобули своє перше свідоцтво про освіту.

За традицією під час заходів нагородили переможців МАН, олімпіад, конкурсів  та найкращих учнів дипломами, грамотами і подяками, співали пісні, танцювали вальс, проводжали шкільне життя, запускаючи повітряні кульки.

На подвір’ях закладів освіти було по-сімейному тепло і водночас урочисто.

Розділити радість сьогоднішнього   свята, пригадати хвилюючі миті свого шкільного життя до закладів освіти завітали почесні гості: селищний голова Олександр БЕЗПЕЧНИЙ, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир ОСИПЕНКО, представники місцевого самоврядування, депутати.

Представники органів влади привітали із завершенням ще одного непростого та сповненого випробувань навчального року. Найперші слова вдячності звернені до працівників закладів, випускників минулих років, батьків, які захищають нашу державу від агресора.  Щиру вдячність висловили вчителям за натхненну, самовіддану працю, за ті знання, любов і тепло, які вони дарують  дітям, батькам ‑ за підтримку, розуміння та віру у власних дітей.  

Випускникам побажали  успішного складання національного мультипредметного тесту, легкої життєвої дороги, гарної долі та здійснення мрій.

 Гості вручили подарунки: національну символіку та футболки, які були придбані за кошти місцевого бюджету.

Також ліцеї приєдналися до обласної акції «Обʼєднані у центрі України», яку підтримали учні, педагоги та батьки. Під час акції було проведено збір коштів  для ЗСУ. Спільно було зібрано 24798 грн.

Зібрані кошти будуть передані волонтерам, які спрямують їх на допомогу для підрозділів ЗСУ, де служать наші земляки.

Вдячні всім і кожному окремо, хто долучився до благодійного збору. Сьогоднішні події в Україні навчили нас бути сміливими, терплячими, цінувати спілкування з рідними та близькими, а головне – любити і берегти свою Батьківщину та відчувати гордість за те, що ми – українці.

Щиро вітаємо із завершення ще одного непростого навчального року! Зичимо миру, безпечних канікул та нових успіхів під мирним небом України!

Дякуємо ЗСУ за можливість мати цей святковий день. Нехай цей останній дзвоник стане символом майбутньої Перемоги, яка святковим фейєрверком спалахне на видноколі нашого світлого майбутнього!

Україна – сильна, Україна – непереможна!