ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГРОМАДИ!

З метою проведення ремонту доріг комунальної власності Олександрівської селищної ради та відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України рекомендуємо обрізати дерева вздовж території, прилеглої до домоволодінь приватного сектору.

У випадку самовільної висадки зелених насаджень на території, прилеглої до домоволодінь приватного сектору, роботи з приведення   до належного стану виконуються власниками домоволодінь приватного сектору.

Відстань від краю проїжджої частини до осі стовбура дерева слід приймати не менше 4 м при діаметрі крони не більше 5 м. Для дерев з великою кроною цю відстань можна збільшити до розміру, при якому крони будуть розміщуватися не ближче 1,5 м від краю проїжджої частини.

Висота чагарника при їх розміщенні від краю проїжджої частини на відстані від 1,0 до 5,0 м не повинна перевищувати 50 см.

Утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою – територіях загального користування здійснюється згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року  № 105, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 27 липня 2006 року за № 880/12754 балансоутримувачем об’єкту благоустрою.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.