ПРОФІЛАКТИКА КРАЩЕ, НІЖ ПРАВОПОРУШЕННЯ

Днями для здобувачів професійної освіти Відокремленого структурного підрозділу професійно-технічного училища №16 смт Олександрівка було організовано захід за участі начальника Кропивницького районного сектору №1 філії Державної установи “Центр пробації” в Кіровоградській області Віталія Будяка, який розповів підліткам про ефективність та переваги пробації в України, заходи з питань попередження злочинності, правопорушень, насильства, надав роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх та про інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства.

Акцентувалась увага, що сьогодні в Україні служба пробації покликана не лише здійснювати нагляд та контроль за поведінкою правопорушників, а й повернути їх у повноправні члени нашого суспільства. Адже у суспільстві уже склався стереотип, що за злочин необхідно  саджати за ґрати. Але покарання правопорушник відбуде і повернеться у суспільство після тривалої ізоляції та спілкування з такими ж самими злочинцями, без засобів існування, без розуміння та підтримки. Чи багато людей матимуть бажання з ним зустрітися?

Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, але й надає їм необхідні консультації та підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушення.

Наприкінці зустрічі Віталій Будяк наголосив, що виховання молодого покоління – це виховання майбутнього держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.