Початок проведення громадського обговорення збору пропозицій з питання перейменування населеного пункту смт Єлизаветградка

На виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» (далі – Закон) Олександрівська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення збору пропозицій з питання перейменування населеного пункту смт Єлизаветградка відповідно до вимог Закону та запрошує долучитись до обговорення даного питання.

Відповідно до списку рекомендацій Українського інституту національної пам’яті назва смт Єлизаветградка включена до переліку назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики.

Організатором громадського обговорення є Олександрівська селищна рада. Відповідальною особою за проведення цього громадського обговорення є староста смт Єлизаветградка, села Плішки – Шевцова Валентина Володимирівна.

Громадське обговорення проводиться шляхом надання фізичними, юридичними особами та громадськими об’єднаннями:

пропозицій (зауважень) у формі електронних заяв на електронну пошту: egradkivkarada@i.ua.

пропозицій (зауважень) у формі письмових заяв за адресою:

27341, вул.Центральна, 56, смт Єлизаветградка, Кропивницький район, Кіровоградська область. Графік роботи: понеділок-четвер з 8:00 до 17:00 години, п’ятниця з 8:00 до 16:00 години. Обідня перерва — з 12:00 до 13:00.

Також, шляхом проведення зборів та зустрічей з жителями населеного пункту (про час і місце проведення зборів/зустрічей буде повідомлено додатково).

У заявах про надання пропозицій чи зауважень обов’язково вказується прізвище, ім’я, по батькові, адреса й номер телефону заявника. Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються.

Зауваження та пропозиції подаються протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення в строк до 14 грудня 2023 року.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному вебсайті Олександрівської селищної ради за посиланням:

https://oleks-selrada.gov.ua/ та/або сторінці Олександрівської селищної ради

у соціальній мережі «Facebook» за посиланням: https://www.facebook.com/oleksselrada.gov.ua.