29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Битва під Крутами – одна з трагічних і водночас героїчних сторінок в історії українських визвольних змагань. Понад 100 років тому, кілька сотень курсантів і студентів зупинили багатотисячний більшовицький наступ на столицю. Бій під Крутами став для Українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України.

Історія повторюються знову. В лютому 2022 року вже десятки тисяч українців  записались до лав Територіальної оборони, та інших складових Збройних Сил України і захистили столицю від московитів. Нам вдалося відстояти Київ, звільнити Харківщину і Херсон. Але боротьба за незалежність України триває. Маємо пам’ятати уроки історії. І робити правильні висновки, не допусти помилок аби не втратити свою державу.

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті. Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі. Свято віримо у свою Перемогу! Переможемо! Вічна шана Героям!