Річниця пам’яті…                                                                                                                                                                      

Пройшов рік від часу, коли трагічна звістка сколихнула Олександрівську громаду.

20 березня 2023 року  у війні з росією за Україну загинув  військовослужбовець Збройних Сил України  Горбатенко Сергій Валентинович,  1974 року народження,  житель  села Бірки.

Сергій Валентинович  з перших днів війни пішов добровольцем захищати цілісність та незалежність нашої України.

Вірний військовій присязі під час безпосередньої участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони,  відсічі і стримування збройної  агресії російської федерації,  виявивши мужність і стійкість  під час виконання бойових  завдань в районі населеного пункту Красногорівка, Донецької області  під час мінометного обстрілу  Сергій  Валентинович  отримав поранення несумісне з життям.

      За наш спокій, за мир в Україні він  заплатив найдорожчою ціною – своїм життям.

Сьогодні, 20 березня 2024 року, в день роковин  трагічної загибелі Сергія Горбатенка   заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих  органів  ради Василь Скляренко, староста села Бірки Михайло Сергієнко,    рідні, друзі, побували на місці поховання Героя на місцевому кладовищі в селі Бірки. 

    Присутні   вшанували Героя хвилиною мовчання  та поклали  квіти до могили нашого Захисника, який віддав своє життя у боротьбі за Україну.

    Вічна пам’ять тобі, Герою!

    Шана та доземний уклін!