Річниця пам’яті

Пройшов рік від часу, коли трагічна звістка сколихнула Олександрівську громаду. У війні з росією загинув військовослужбовець ЗСУ – Петренко Валентин Валерійович – наш земляк, житель селища Олександрівка.

Петренко Валентин Валерійович народився 08 серпня 1978 року в селищі Олександрівка Після закінчення школи Валентин продовжив  навчання у Чернігівському училищі  внутрішніх справ України, потім вступив до Національної  Академії внутрішніх справ України м. Київ. Валентин не зупинявся на досягнутому, тому продовжив навчання у  Кіровоградському національному технічному університеті.

Працював в органах внутрішніх справ, податковій службі зокрема в нашій Олександрівці та приватних структурах.

У 2014 році коли росія розпочала війну на Сході Валентин Валерійович  займався волонтерством, а з 2015 року став на захист нашої держави.

Військову службу  у Збройних силах України Валентин  почав з 2015 року. Служив в 80 десантно-штурмовій бригаді в роті вогневої підтримки на посаді командира кулеметного розрахунку, потім перейшов до розвідувального  батальйону. Пройшов Луганське та Донецьке направлення: Щастя, станиця Луганська, Тошківка, Луганське, а також Піски, Невільське, Авдіївка, Первомайське, Торецьк та багато інших. Нагороджений за сумлінне виконання Грамотами, 2 медалями в АТО/ООС.

З початку повномасштабного вторгнення 2022 року не роздумуючи став на захист  держави. Валентин  служив в лавах ВЧ А 7028 командиром розвідувального взводу, розвідувальної роти, мав відзнаки за службу та грамоти.

 Навчався в Німеччині, де успішно закінчив курс «Застосування технологій аеророзвідки в умовах війни».

Військовий  підрозділ, де воював молодший сержант  ЗСУ Петренко Валентин стояв біля Бахмута та Часового Яру.

На всі бойові операції йшов разом з підлеглими, з під сильних обстрілів на собі виніс сім поранених побратимів. Закрив собою товариша…

Загинув Валентин Петренко  поряд з селом Діброва, що у Бахмутському районі  07 червня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Сьогодні, в день роковин трагічної загибелі Валентина Петренка, вшанувати пам’ять Героя, покласти квіти до могили воїна прийшли заступник селищного голови Василь Скляренко, рідні, друзі, знайомі.

З глибоким сумом та повагою в серці ми пам’ятатимемо Валентина Валерійовича! Пам’ять про Героя житиме в серцях кожного!