Конституція України – основний закон держави та суспільства

28 червня 2024 року з нагоди відзначення 28-ї річниці прийняття Конституції України в комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради для неповнолітнього клієнта пробації Кропивницького районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області  проведено інформаційно-просвітницький захід.

Під час проведення заходу бібліотекар ознайомила присутніх з історією правового законотворення, важливими етапами історичного розвитку та становлення України, як конституційної держави. Неповнолітній клієнт пробації прийняв участь у бліц-вікторині «Знавці правознавства» та грі «Юридична консультація», в яких потрібно було проявити кмітливість у розв’язуванні кримінальних ситуацій.

         Також,  для відвідувачів проведено огляд літератури «Поважаймо права та закони!», яка представлена на книжковій виставці «Конституція – символ державної величі». Друковані видання  висвітлюють історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.