Коли всі у виграші: роботодавцям – компенсація, безробітним – адаптація і підтримка

До Устинівського відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за допомогою в пошуку роботи звернулися внутрішньо переміщені особи Литвиненко Ірина та Анастасія, які є рідними сестрами. Проживали жінки в Донецькій області. Після повномасштабного вторгнення вони переїхали до Устинівської громади, що на Кіровоградщині.

Облаштувались у мальовничому селі Березівка, адже жодна з них не боялася сільського життя та фізичної праці. Вони розуміли, що сьогодення вимагає сили, терпіння,  працьовитості, віри в краще майбутнє.

Обидві переселенки мали професії, які не притаманні місцевому ринку праці (оператор поста керування станом гарячої прокатки та машиніст крану металургійного виробництва). Тому вся надія знайти роботу була лише на службу зайнятості.

Фахівці служби зайнятості розповіли клієнткам про послуги, які вони можуть отримати за місцем реєстрації як безробітні, та запропонували, на час підбору роботи, взяти участь у громадських роботах по благоустрою села за місцем проживання. Ірина та Анастасія відразу погодилися. А працюючи –  зарекомендували себе з найкращої сторони.

Сподобалась працелюбність сестер і керівнику ПП «Агро-Ленд»         Ніколаєву М.А., єдиному агропромисловому підприємству, яке розташоване і діє на території села. Тому коли розпочалися польові роботи і підприємство звернулось до служби зайнятості за підбором необхідних працівників, із запропонованих кандидатур з числа безробітних, керівник погодився саме на Ірину та Анастасію  Литвиненко.

Для того, аби бути обізнаними у сфері цивільного захисту, що в сучасних умовах вкрай необхідно для роботи в агропідприємствах, жінки, за пропозицією служби зайнятості, пройшли в режимі онлайн курси відповідного цільового призначення на базі ДНЗ «Полтавський центр ПТО ДСЗ».

Таким чином, ще до початку польових робіт, сестри Литвиненко набули необхідної компетенції, а роботодавець, в свою чергу, отримав компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

У результаті спільної співпраці, керівник підприємства залишився задоволеним оперативним підбором персоналу, а допомога від Державної служби зайнятості за працевлаштування ВПО, знизила навантаження на бюджет підприємства.

Кіровоградський обласний центр зайнятості