Офіційна позиція Олександрівської селищної ради стосовно публікацій депутата селищної ради І.Кобилінського

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», з метою недопущення дестабілізації ситуації, Олександрівська селищна рада надає офіційну публічну відповідь стосовно публікацій депутата селищної ради І.Кобилінського:

1. Умови оплати праці як працівників так і голови Олександрівської селищної ради регламентуються законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про оплату праці», постановою кабінету міністрів України від 09 березня 2006 року №268. Зазначеними нормативно-правовими актами встановлено мінімальний рівень премії – 10%. У січні-серпні 2021 року як працівників так і голова Олександрівської селищної ради отримували лише мінімальний рівень премій – 10%, що у вартісному виразі складає від 400 грн. до 1500 грн. Всі призначення премій здійснюються після детального вивчення юридичною, економічною службами, а також спільно з заступниками селищного голови і оформлюються розпорядженнями голови Олександрівської селищної ради. Всі рішення сесій, рішення виконавчого комітету, розпорядження голови Олександрівської селищної ради, результати поіменного голосування розміщені у відкритому доступі на офіційній сторінці Олександрівської селищної ради за адресою:https://oleks-selrada.gov.ua.

2. На депутатське звернення І.Кобилінського від 06 серпня 2021 року Олександрівська селищна рада направила лист-відповідь від 13 серпня 2021 року № 1878/01-14 (сканкопія додається). Враховуючи вимоги чинного законодавства, депутат може самостійно розробити проект рішення Олександрівської селищної ради, надати проект рішення для оприлюднення на сайті Олександрівської селищної ради (з дотримання норм закону України «Про доступ до публічної інформації» – за 10 робочих днів до дня проведення сесії), представити/доповісти на сесії дане питання, прийняти участь у голосуванні.

3. Структура та штатна чисельність виконавчих органів Олександрівської селищної ради затверджена згідно рішення сьомої сесії Олександрівської селищної ради восьмого скликання від 28 січня 2021 року №129 (рішення сесії та результати поіменного голосування розміщені у відкритому доступі на сайті).

4. Положення про організаційний відділ затверджено рішенням Олександрівської селищної ради від 26 лютого 2021 року №166 (рішення сесії та результати поіменного голосування розміщені у відкритому доступі на сайті).Чисельність організаційного відділу – 4 особи. Робота відділу: організація проведення засідань сесій, виконавчого комітету, комісій, нарад різних рівнів;висвітлення діяльності виконавчих органів селищної ради; надання консультацій з різних питань; збір інформацій від старост; надання звітності на обласний рівень згідно вимог чинного законодавства.

5. Положення про відділ економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності затверджено рішенням Олександрівської селищної ради від 26 лютого 2021 року №158 (рішення сесії та результати поіменного голосування розміщені у відкритому доступі на сайті). Чисельність відділу економіки – 2 чоловіки. Робота відділу: аналіз використання коштів на території Олександрівської селищної ради; вжиття заходів, спільно з фінансовим відділом, щодо економічного і раціонального використання бюджетних коштів у процесі виконання селищного бюджету.

6. Розпорядженням Олександрівського селищного голови від 02 червня 2021 року №115-осн створена тимчасова комісія з аналізу використання коштів підприємствами, установами, організаціями комунальної власності та виконавчими органами Олександрівської селищної ради. Засідання даної комісії транслюються онлайн. Результати діяльності даної комісії будуть представлені вже на черговій сесії.

7. Депутат Олександрівської селищної ради може прийняти участь у засіданні любої комісії. Крім того, Олександрівська селищна рада постійно залучає до участі у роботах комісій депутатів відповідного професійного спрямування.

8. З метою зняття необґрунтованих звинувачень депутата Олександрівської селищної ради І.Кобилінського у «відмиванні грошей» через комунальне підприємство «Комсервіс», Олександрівська селищна рада направляє лист-звернення до правоохоронних органів щодо проведення суцільного аудиту діяльності КП «Комсервіс» за 2019-2021 роки, надає доступ слідчим до всіх документів (копії додаються). У разі виявлення порушень чинного законодавства у діяльності КП «Комсервіс» у зазначений період –Олександрівська селищна рада виступить ініціатором відкриття кримінальних проваджень. Про результати проведення перевірки правоохоронними органами діяльності КП «Комсервіс» обов’язково буде повідомлено жителів Олександрівської громади.

9. Дана офіційна публічна відповідь Олександрівської селищної ради є першою і останньою на публікацію депутата селищної ради І.Кобилінського, викладеної у мережі Facebook 01 вересня 2021 року в 15 годин 36 хвилин, а також на послідуючі публікації депутата селищної ради І.Кобилінського.

10. Всі виконавчі органи Олександрівської селищної ради, підприємства, установи, організації комунальної власності Олександрівської селищної ради працюють виключно в інтересах жителів Олександрівської громади.

Олександрівський селищний голова
О.Безпечний