День поля в с. Созонівка на науково –інноваційному полігоні Інституту сільського господарства Степу НААН України

Сьогодні, 13 червня 2024 року, в с. Созонівка на науково –інноваційному полігоні Інституту сільського господарства Степу НААН України проходить День поля  з питання « Науково – інноваційні досягнення та конкурентоспроможність сортів ранніх зернових культур в умовах Центрального Регіону України»,  який проводить інститут сільського господарства Степу НААН України.

Учасниками заходу  уже традиційно стали науковці,   представники обласних органів влади, керівники та спеціалісти департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації,  керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств,  представники компаній- дистриб’юторів насіння та захисту рослин.

Від Олександрівської громади  на науково практичному семінарі  були присутні:  селищний голова Олександр Безпечний, секретар селищної ради Тетяна Половенко, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності Сергій Перевезій  та аграрії громади.

З вступним словом до присутніх звернулись  начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд.

Робота розпочалася з огляду науково демонстраційного полігону сортів та гібридів сільськогосподарських культур,  ознайомлення з агротехнологічними та селекційними дослідженнями ІСТС НААН та досягненнями колективу науковців.

Невід’ємною  складовою заходу залишається обмін досвідом роботи , укладання договорів на придбання посівного матеріалу і науково – методичного забезпечення.