Герої не вмирають – вони живуть у наших серцях!

22 червня 2023 року  минає рік з дня загибелі нашого земляка,  жителя села  Бірки, військовослужбовця ЗСУ Кучеренка Сергія Анатолійовича, 1997 року народження.

 Сергій брав участь у АТО у 2017-2018 роках, після поранення був демобілізований. У перший день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, він знову став на захист України.

Життя воїна обірвалося від рук російського окупанта. Солдат Сергій Кучеренко був поранений та потрапив у полон в районі селища Новотошківське на Луганщині. Згодом під час обміну окупанти повернули з «Азовсталі» тіло бійця з ознаками катування.  Загинув наш захисник,  будучи вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій військовий обов’язок.

За наш спокій, за мир в Україні він заплатив найдорожчою ціною – своїм життям. Війна назавжди все змінила…  Загинув син, чоловік, батько… Загинули мрії і сподівання. В серці назавжди залишиться незагоєна рана, пекучий біль та ненависть до проклятих рашистів.

В день  роковин трагічної загибелі Сергія Кучеренка, селищний голова Олександр Безпечний, секретар селищної ради Тетяна Половенко, староста села Бірки Михайло Сергієнко, рідні, друзі та односельчани   відвідали  місце останнього спочинку нашого Героя, поклали  квіти на могилу та вшанували пам’ять захисника хвилиною мовчання.

Спочивай з миром, наш Герой!

Вічна та світла пам’ять Сергієві та всім загиблим Героям!

 Шана та доземний уклін!