ІІ-й обласний музейний форум «Музеї Центральної України: виклики часу» приурочений до Міжнародного дня музеїв

15 травня у місті Кропивницький на базі Центральноукраїнського обласного краєзнавчого музею відбувся ІІ-й обласний музейний форум «Музеї Центральної України: виклики часу» приурочений до Міжнародного дня музеїв, що відзначається 18 травня.

Головна ідея форуму – обмін думками та обговорення між музейними працівниками того, як заклади культури повинні реагувати на виклики війни та якими мають бути музеї в XXI столітті. Такі заходи, як обласний форум, – запрошення до дискусії в межах спільного музейного простору Центральної України. Під час роботи ІІ обласного музейного форуму ставились питання про місії музейних закладів, концепцію роботи і перспективи розвитку музеїв у сучасних умовах.

На форумі музейники з усіх куточків Кіровоградщини обговорили актуальні питання музейної сфери, поділися з колегами власним досвідом роботи та напрацювали спільне бачення стратегії розвитку музейництва на території Центральноукраїнського регіону.

Участь у форумі взяли й представники обласної влади та керівництво профільного департаменту та обласного краєзнавчого музею. Зокрема виступили заступник начальника обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, директор департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації Уляна Соколенко, головний спеціаліст відділу розвитку культури і мистецтв управління розвитку культури та управління персоналом департаменту культури та туризму обласної військової адмністрації Олена Трибуцька, директор Центральноукраїнського обласного краєзнавчого музею Борис Шевченко.

Комунальну установу «Олександрівський краєзнавчий музей» на форумі представляв її очільник Василь Білошапка. Виступаючи на форумі він говорив про національно-патріотичну місію сучасного музею на прикладі роботи Олександрівського краєзнавчого музею.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у розвиток музейної справи, збереження культурної спадщини українського народу та з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв кращі музейні працівники Кіровоградщини  відзначені подяками  Центральноукраїнського обласного краєзнавчого музею. Серед нагороджених очільник Олександрівського краєзнавчого музею Василь Білошапка.