Обговорено роботу поліцейських офіцерів громади

17 серпня у приміщенні Олександрівської селищної ради Кропивницького району відбулась робоча зустріч заступника начальника управління головної інспекції ГУНП в Кіровоградській області підполковника поліції Юрія  Якубенка із селищним головою Олександром  Безпечним, його першим заступником Володимиром Осипенком, заступником з питань діяльності виконавчих органів Василем  Скляренком, керівниками структурних підрозділів селищної ради, старостами та місцевими депутатами.

До вказаного заходу були запрошені начальник сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Олександрівка) капітан поліції С. Дзюба та поліцейські офіцери громади капітани поліції В. Лихненко та А. Клепка.

На початку зустрічі Ю. Якубенко довів до відому присутніх завдання та функції, які покладені на управління головної інспекції, їх повноваження щодо забезпечення контролю за діяльністю поліцейських підрозділів поліції області. 

До слова були запрошені поліцейські офіцери громади, які довели до відому присутніх результати своєї роботи, профілактичних заходів, стан взаємодії поліцейських та місцевого населення, в частині надання поліцейських послуг під час проведення профілактичних заходів щодо недопущення вчинення домашнього насильства, контролю за внутрішньо-переміщеними особами, які прибули з територій де проводяться активні бойові дії.

У ході проведеного заходу, працівником обласного управління поліції вивчено проблематику, а саме недотримання місцевими мешканцями комендантської години, порушення тиші, порядку провадження господарської діяльності та правил торгівлі.

Надано роз’яснення присутнім місцевим мешканцям щодо порядку ознайомлення з матеріалами кримінальних проваджень, у яких їх визнано потерпілими та оскарження прийнятих процесуальних рішень відповідно до чинного Кримінального процесуального кодексу України.

Виступив  староста села Бірки М. Сергієнко щодо організації проведення додаткових профілактичних заходів з місцевим мешканцем,   який постійно порушує правопорядок. Поліцейському  офіцеру громади             В. Лихненку жителі громади с. Михайлівка на чолі з старостою Є. Футурнюком передали подяку за його  позитивну роботу.

З керівництвом громади обговорено проблемні питання в діяльності ПОГ, а саме забезпечення їх технічними засобами (планшетним пристроєм, нагрудними та автомобільними відеореєстраторами) та узгоджено вжиття додаткових заходів спрямованих на збільшення відчуття безпеки та захищеності місцевому населенню (винесення на розгляд сесії для обговорення питання закупівлі та встановлення додаткових оглядових камер відеоспостереження на території громади та декілька таких, що мають функцію розпізнавання номерних знаків).

А також запропоновано на наступний рік розглянути можливість підписання додаткового меморандуму з ГУНП в Кіровоградській області щодо запровадження на території громади в діяльність ще 2 поліцейських офіцерів громади.