Олександрівщина провела в останню путь Героя

25 липня 2024 року скорботний день  для жителів Олександрівської громади.  Сьогодні  ми провели в останню путь нашого Героя,   захисника  незалежної України , жителя селища Олександрівка –  Христенка Олександра Вікторовича.

Народився Олександр 17липня 1972 року в с. Миколаївка на Кіровоградщині. Навчався в Розуміївській загальноосвітній школі. З 1990 -1992 рік перебував у лавах ЗСУ на строковій службі. Освіту здобув за фахом слюсар- фрезерувальник у Знам’янському професійно- технічному училищі.

Трудову діяльність розпочав на заводі «Червона Зірка». Працював і в Олександрівському хлібоприймальному підприємстві. Останнім часом працював таксистом у приватного підприємця.

З 11 січня 2023 року став на захист країни у складі 57 бригади ЗСУ. Вже з 13 січня воював на околицях м. Бахмут.  22 січня 2023 року  припинився з Олександром Вікторовичем зв’язок. 24 січня  2023 року офіційно був визнаний  безвісти зниклим. В грудні 2023 ідентифікований за допомогою генетичної експертизи.

     Провести мужнього сина України, земляка, воїна –захисника, відданого патріота України Олександра Христенка    прийшли найближчі та найрідніші люди,  односельчани, друзі.

     За наш спокій, за мир в Україні  Олександр заплатив найдорожчою ціною – своїм життям. Він з честю виконав свій військовий обов’язок, загинув вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність.    

     Церемонія поховання зібрала численну скорботну громаду. На його  честь пролунали залпи військового салюту.

Тепер він – навіки з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо – жовтий стяг.

Розділяємо  непоправне горе з рідними і близькими Олександра Христенка.   Схиляємо в пошані голови перед світлою пам’яттю нашого Захисника , гідного сина незламного українського народу.  Олександр назавжди залишиться в пам’яті як щирий, доброзичливий чоловік. мужній воїн, який самовіддано захищав рідну землю.

  Вічна пам’ять і  шана Герою!