«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: у Олександрівці відбулося відкриття територіального етапу змагань

05 лютого 2024 року на базі КЗ “Олександрівський ліцей №1” за участі  селищного  голови Олександра БЕЗПЕЧНОГО,  першого заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  ради Володимира ОСИПЕНКА, начальника відділу освіти Валентини СОКОЛ  відбулося відкриття  територіального етапу Всеукраїнського спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»  під гаслом «Разом переможемо», який ініціював Президент України Володимир Зеленський.

«Активність, розвиток масового спорту, здоров’я нації – це майбутнє України. Бажаю вам перемог на обласному та всеукраїнському етапах змагань», – сказав  Олександр БЕЗПЕЧНИЙ. З вітальним словом виступила Валентина СОКОЛ, начальник відділу освіти, яка наголосила, що разом ми сила, що пліч-о-пліч ми переможимо. Також до школярів зі словами підтримки та найкращими побажаннями звернулись президент футбольного клубу «Тясмин», голова громадської організації «Справедливість наш вибір» Олександр КОВТУН, чемпіони світу з футболу серед лікарів у 2023 році Відень-Австрія лікар реабілітолог Петро СУХОНОС та лікар  отоларенголог Микола КУЦЕНКО.

Ведуча заходу висловила вдячність всім захисникам і захисницям, які бережуть наш спокій, мирне небо над рідним краєм.  Всі присутні хвилиною мовчання  вшанували всіх загиблих:  військових і цивільних, героїв і героїнь.

Перед присутніми виступив інструментальний ансамбль «БендЕра» з піснею «За козацьку булаву», який своїм співом  заворожив присутніх. Вокально-хореографічна постановка «Ой там на горі»  не залишила байдужим жодного учасника.

У територіальному етапі візьмуть участь близько 50 команд з п’яти видів спорту (волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування, черлідинг).

Під час урочистостей відбулася товариська зустріч із футзалу між командами Олександрівської філії та КЗ «Олександрівський ліцей №1».

Участь у змаганнях не лише сприятиме фізичному розвитку учнів, а й допоможе їм навчитися працювати в команді, проявляти лідерство та знайти нових друзів. Ці змагання дозволять показати, як зі звичайної шкільної команди можна виховати майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п’єдестали.