У селі Несваткове вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. На території Олександрівської селищної ради мешкає 18 ліквідаторів першої категорії, 115 – другої категорії, 42 – третьої категорії, а також 496 осіб, постраждалих в наслідок аварії На Чорнобильській АЕС.

Цього дня у приміщенні старостинського округу в селі Несваткове вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Для них завідуюча сільським клубом Надія Голубець та бібліотекарка Юлія Бібко організували зустріч-спомин «Біль Чорнобиля». До присутніх із словами вдячності та поваги звернулись заступник Олександрівського селищного голови Василь Скляренко, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, представник народного депутата України Ігоря Мурдія Людмила Ковтун, староста села Несваткове Тетяна Погрібна, завідуюча Несватківською філією комунального закладу «Олександрівський ліцей № 2» Олександра Сергійчук. Спогадами про свою участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС поділився ліквідатор Володимир Голубець.

Пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які не дожили до нинішнього часу, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко вручила ліквідаторам подарунки від народного депутата.

Учасники заходу поклали живі квіти до пам’ятного знаку, встановленого у Несватковому до 22-ї річниці від дня аварії на Чорнобильській АЕС.