Засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендії для обдарованих дітей

Олександрівська земля народжує здібних, розумних і талановитих дітей. Дуже важливо вчасно побачити обдарованість у кожній дитині, підтримати юну особистість, створити умови для розвитку її здібностей.

12 червня 2023 року під головуванням голови Олександрівської селищної ради Олександра Безпечного відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій для обдарованих дітей.

Стипендії призначено за підсумками 2022-2023 навчального року відповідно до Положення про призначення стипендії обдарованим дітям – переможцям ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, рейтингових Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів учнівської творчості та педагогічним працівникам, які їх підготували.

За результатами ретельного вивчення всіх поданих пакетів документів комісія призначила в цьому році одноразову стипендію за участь в інтелектуальних конкурсах 28 здобувачам освіти та 31 педагогу закладів загальної середньої освіти. Крім цього, тридцяти відсоткову надбавку одержать переможці і призери з предметів інформатика, математика, хімія та фізика.

35 учнів  та 13 вчителів ліцеїв отримають стипендії за творчі конкурси національно – патріотичного спрямування. Адже формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави  – головне завдання освітян.

128 вихованців закладів позашкільної освіти одержать одноразові стипендії різного розміру. Одноразові винагороди також будуть вручені 26 педагогічним працівникам, які підготували учнів-переможців.

Загальна сума стипендій учням та вчителям становить майже  289 тис. грн.

Талановита молодь – це майбутнє нашої держави. Завдяки її щоденній праці, здобуткам та досягненням про Олександрівщину  дізнаються не лише в громаді, а й в області та Україні. Позиція влади в цьому питанні однозначна – маємо підтримувати найкращих!

Відділ освіти Олександрівської селищної ради висловлює  вдячність керівництву Олександрівської селищної ради, депутатському корпусу за підтримку обдарованої учнівської молоді, адже це наш внесок у майбутнє. Ми сподіваємося, що призначення стипендії кращим учням та вчителям буде стимулювати їх особистий розвиток, що, в свою чергу, сприятиме соціальному та економічному розвитку громади.

Щиро вітаємо наших переможців!