МАТЕРІ ЗАГИБЛОГО УЧАСНИКА АТО ОЛЕКСАНДРА КУЦЕНОВА ВРУЧИЛИ ІКОНУ ПАМʻЯТІ ЗАГИБЛИМ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ

02 грудня в Кропивницькій районній державній адміністрації відбулися урочисті заходи до Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних Сил України на яких був присутній заступник  селищного голови Василь Скляренко.

В рамках проєкту «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» голова Кропивницької районної державної адміністрації Віталій Пастушенко, голова Кропивницької районної ради Андрій Лейбенко та члени ГО “Учасників бойових дій, ветеранів, інвалідів війни та волонтерів «Патріот Кіровоградщини»” урочисто вручили художній барельєф «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» матері полеглого учасника АТО Куценова Олександра Сергійовича – Світлані В’ячеславівні.

Олександр Куценов – старший солдат, водій 93-ї окремої механізованої бригади. Народився 6 травня 1988 року в смт Олександрівка.

Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим «Зеленим коридором» на дорозі в районі села Новокатеринівка Старобешівського району Донецької області.

Указом Президента України №9/20 від 16 січня 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 «Ікона пам’яті» – умовна назва барельєфу, яку кожна родина сприймає по своєму: хтось як мистецький виріб, хтось як ікону. В будь якому випадку, це витвір в якому відобразились та щільно переплелися безліч символів: любов, втрата, смуток, біль, надія. Вона – матір-Україна, що обіймає свого сина, воїна, захисника. Він наче пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але… вже не з нею. І палає між ними свічка пам’яті.

Проєкт залишається абсолютно благодійним, не має нічого спільного з політикою та комерцією і фінансується виключно звичайними людьми, які допомагають у свій вільний час. Це також і патріотичне виховання молоді, і психологічна реабілітація воїнів та активістів через залучення до процесу виготовлення робіт.

Але все ж, головною метою проєкту лишається вшанування та увіковічення пам’яті загиблих Героїв України, які віддали своє життя за нас з вами. Спосіб небайдужих людей сказати “Дякуємо!“ і “Ми пам’ятаємо!”.