ЖИТЕЛІ БАГАТОПОВЕРХІВОК ЗАБОРГУВАЛИ КОМУНАЛЬНИКАМ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ
На 22 лютого цього року борги з сплати комунальних послуг жителів багатоповерхових будинків в Олександрівці становлять 829151,78 гривні.
Зокрема, вони винні за водопостачання та водовідведення 72006,69 гривні, за вивезення твердих побутових відходів – 151208,15 гривні та за послуги з управління багатоквартирних будинків – 605936,94 гривні.
Таку інформацію надали у КП «Оберіг-Аква».
Як видно, найменші борги стосуються водопостачання та водовідведення. Борг кожної квартири коливається в середньому від 700 гривень до 4 тисяч гривень. Але є й «рекордсмени». Приміром, дехто винен 6830, 8721, 11124, 12247, 13776 і 19461(!) гривень.
Далі йде вивезення твердих побутових відходів. Кожен боржник у середньому винен комунальникам від 1 до 2 тисяч гривень.
Найскладніша ситуація з оплатою, точніше, з її відсутністю, за послуги з управління багатоквартирних будинків. Більше 50 власників квартир чомусь її просто ігнорують. Борг кожного з них у середньому від 1 до 5 тисяч гривень, але є й такі, які заборгували більше 5 тисяч, а то й біля 10 тисяч гривень.
Спеціалісти КП «Обергі-Аква» зазначили, що боргів не мають в основному пенсіонери. Вони стараються вчасно, щомісяця, вносити плату за комунальні послуги. А ось люди працюючі (серед них навіть власники бізнесу) якраз не поспішають цього робити регулярно, а дехто – навіть роками.
Для комунальників – надходження своєчасних сплат справа вкрай необхідна. І мова йде не лише про їх зарплату, а й розвиток підприємства. А чекати пів року, або й роки поки боржники таки надумають внести необхідну плату, «Оберіг-Аква» не збирається. Тому вже найближчим часом чекає все ж оплатити надані послуги. Якщо боржники й надалі ігноруватимуть це, поки що, прохання, комунальна служба планує опублікувати їх прізвища з сумою заборгованості у газеті «Вперед» та звернутися до суду з вимогою повернути борги .
А ваше прізвище у цьому списку є?