26 квітня – День Чорнобильської трагедії та День пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

32 роки тому, у день 26 квітня, світ сколихнула звістка про подію на Чорнобильській атомній електростанції, яка виявилася не просто аварією, а найбільшою за всю світову історію ядерної енергетики катастрофою. Від її руйнівних наслідків людству доведеться потерпати багато десятиліть, а то й століть…

У ліквідації аварії четвертого енергоблоку, крім рятувальників, брали участь люди найрізноманітніших професій – як військові та енергетики-атомники, так і робітники й колгоспники. І подвиг багатьох жителів Олександрівки та району, які перебували у лавах ліквідаторів, навіки увійшов до літопису звитяги й мужності нашого народу.

Тож дозвольте висловити свою щиру вдячність та засвідчити глибоку повагу за Вашу високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Адже ціною власного здоров’я без вагань та роздумів, не думаючи про високі відзнаки та нагороди ви здійснили справжній подвиг у боротьбі проти смертельних променів радіації.

У ці квітневі дні всі ми вклоняємося Вам за цей подвиг, який ніколи не буде забутим. У скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Шановні ліквідатори! Нехай Господь пошле вам здоров’я та сил, хай злагода і мир завжди панують у ваших домівках.

 

Селищний голова                                                                                        Олександр Безпечний