3 Грудня 2022 року виповнюється 300 років Григорію Савовичу Сковороді

   3 Грудня 2022 року виповнюється 300 років Григорію Савовичу Сковороді – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога. Майже три століття тому Він освятив шлях розвитку української нації. Кожне покоління українських письменників звертається до його ідей, заново відкриваючи для себе їх сутність.

З цієї нагоди до бібліотеки завітали здобувачі освіти Олександрівської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» 5- Б класу, на літературний ранок « Чарівна сопілка, або дитинство Григорія Сковороди».

   Під час заходу діти познайомились з біографією та творчістю  філософа, його життєвий шлях. А потім почалося найцікавіше! Для кращого засвоєння байок Г. Сковороди, бібліотекарі підготували «живий караван байок». За допомогою лялькового театру «Рукавичка», працівники інсценізували байки: «Собаки», «Орел і черепаха», «Змія і буфон», «Джміль та бджола». Після показу жваво обговорювали та визначали мораль байок. На закінчення заходу діти прийняли активну участь в розгадуванні ребусів, складанні афоризмів. А самим цікавим завданням було складання доміно по життєвому і творчому шляху Григорія Сковороди.