День молоді – свято творчості й натхнення

12 серпня  Україна відзначає День молоді. Це свято юності, літа і позитиву – гарна нагода привітати юнаків і дівчат, а також всіх, хто молодий душею. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. З нагоди Дня молоді центральна бібліотека провела акцію  «Україна. Молодь. Майбутнє». Працівники бібліотеки підготували книжкові виставки «Читай! Формат не має значення!» та «Читання – як фактор соціального успіху». Наших гостей зацікавила виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Фантазії політ і рук творіння». А тому учасники охоче брали участь у майстер-класі «Руки творять дива, якщо серце сповнене добра» з виготовлення патріотичних браслетів із паперу та стрічок. Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів, нових звершень і хоче, щоб до неї дослухались. Отож серед учасників заходу  проведено експрес-опитування «Почути молодь», де вони висловлювали свою думку щодо переваги читання книги чи проведення часу в соціальних мережах.

Перед молодим поколінням сьогодні відкрито багато можливостей: можна вчитися у різних навчальних закладах, відкривати свою справу, знайомитись з новими країнами. Кожен може обирати спосіб навчання, роботи та отримання інформації в залежності від своїх бажань та можливостей. Інформації сьогодні дуже багато і вона доступна всім. Щоб вдало використати  ці шанси, для активної  молоді бібліотекарі розробили інформаційні буклети «Ми – юний цвіт нової України», які подарували учасникам  заходу.

Молодість – це не тільки прекрасний період у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Книжкова виставка «Обізнана молодь знає права, їх захищати  готова вона!» містить збірники, учбові посібники та іншу літературу, що допоможе юнакам і дівчатам в реалізації своїх прав в повсякденному житті.

Цей день бібліотечні працівники прагнули зробити незабутнім. Протягом акції відбулася гра-конкурс «Бібліо-IQ». А всі учасники безпрограшної лотереї «Щасливий квиток» отримали невеличкі подарунки. Приваблювала відвідувачів фотозона «Синьо-жовте селфі у День молоді».

Саме молодь сьогодні визначає майбутнє країни та захищає її. Тож творіть та надихайте, змінюйте країну та світ довкола себе! Пам’ятайте, молодість – це не вік, молодість – це стан душі. Залишайтеся завжди молодими!

Ми вітаємо сміливу, творчу, завзяту молодь із цим чудовим святом та щиро бажає миру, омріяних злетів, радості, професійного й кар’єрного зростання, успіхів в отриманні освіти та втіленні сміливих планів та справ!