День Українського козацтва

День Українського козацтва – свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем захисника і захисниць України.

Напередодні свят, 13 жовтня  до Олександрівської  бібліотеки для дітей  завітали учні 2-б  класу КЗ «Олександрівський ліцей №2» (кл. кер. Шпак Світлана Олександрівна).

Бібліотекарі підготували для малечі цікавий захід – годину веселих випробувань  « ЯК козаки до бібліотеки ходили». Діти жваво відповідали на запитання ведучої – бібліотекаря ділилися своїми думками про те, яким повинен бути справжній козак, з цікавістю розглядали ілюстровані книжки для дітей про славне військо запорізьке книжкової виставки «Слава козацька живе».

До юних козачат в гості завітали дві козачки, які запропонували малечі продемонструвати свою спритність, силу, витримку  у конкурсах: «Пліч о пліч з товаришем», «Один в полі не воїн», «Аси піднебесся», «Заморочки з бочки». Дві команди учасників завзято змагалися між собою.

Треба зазначити, що дівчатка ні в чому не поступалися хлопчикам і це не дивно, тому що в сучасних воєнних умовах   гідно несуть службу чимало представниць прекрасної половини людства. На ноті танцювального гопака закінчилися наші випробування.

Традиційно всі діти отримали солодощі від народного депутата України Олеся Довгого, які люб’язно надала помічник народного депутата – Катерина Бондаренко. Веселим сюрпризом для дітей була найвідоміша  козацька страва-куліш, яку з задоволенням скуштували і діти і дорослі. Галасливі та задоволені малята обіцяли, що обов’язково ще прийдуть до бібліотеки, до нових цікавих книг, приємних несподіванок і привітливих бібліотекарів.