Дні пам’яті в селі Розумівка     

Цього року пам’ятний день 8 травня – день пам’яті та примирення ми відзначаємо в умовах повномасштабної агресії проти України. В селі Розумівка жителі села, працівники культури та працівники старостинського округу вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також жертв війни. Учасники заходу пройшли урочистою ходою від стели загиблим воїнам-односельцям до пам’ятника воїну-визволителю, братської могили на сільському кладовищі, та поклали композиції квітів до пам’ятних знаків, полеглих воїнів у  Другій світовій війні. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Вшанували світлу пам’ять нашого земляка Зеленька Василя, який загинув виконуючи інтернаціональний обов’язок в Афганістані, покладанням  квітів до пам’ятної дошки, та до  пам’ятника на його могилі, яка знаходить на сільському кладовищі.

В селі Миколаївка та колишньому селі  Стремещині знаходиться два поховання невідомих солдатів, які боронили рідну землю від нацистів в роки Другої світової війни. До могил були покладені квіти і вшановано їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Вшанували хвилиною мовчання та вклонилися пам’яті легендарного отамана Миколи Скляра під псевдонімом «Чорний Ворон» та його борців за незалежність України героїв Холодного Яру, які мріяли бачити свою Батьківщину вільною, заможною і незалежно  на могилі Чорного Ворона, та біля пам’ятника Юрію Горлісу-Горському. 

Хвилина мовчання…
Вона більше нам розкаже,
Ніж тисячі, а чи мільйони слів…