До уваги жителів селища Олександрівка!!!

Згідно даних Укргідрометцентру вдень 27 лютого та вночі 28 лютого в селищі прогнозується погіршення погодних умов, а саме значне зниження температури атмосферного повітря, обложні снігопади та хуртовини.

Тому прохання до жителів селища по можливості обмежити виїзд приватного автотранспорту. З метою уникнення випадків переохолодження та надання допомоги малозахищеним верствам населення в смт Олександрівка діють мобільні пункти обігріву на території Олександрівського РВ УДСНС України в Кіровоградській області (пожежна частина, вул Гагаріна, 49) та стаціонарні – у центральній районній лікарні по вул Шевченка та у територіальному центрі соціального обслуговування по вул Незалежності України (бувший воєнкомат). В цих пунктах люди при потребі зможуть обігрітись, попити гарячого чаю, та поїсти бутербродів.

Згідно доручення Голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 20.11.2017 року №01-26/188/1 на сільські та селищні ради покладено забезпечення, у разі встановлення мобільних пунктів обігріву управління ДСНС України в області, твердим паливом, одноразовим посудом, продуктами харчування.

Відповідно до рішення 18 сесії Олександрівської селищної ради сьомого скликання від 28.07.2017 року №410 «Про затвердження Програми цивільного захисту Олександрівської селищної ради на 2017 – 2020 роки»та вищезазначеного доручення голови Кіровоградської ОДА, Олександрівське ДПРЧ-29 ДСНС України в Кіровоградській області звернулося до Олександрівської селищної ради з листом, щодо виділення коштів для забезпечення роботи пункту обігріву.

На 25 сесії Олександрівської селищної ради 7 скликання згідно рішення №560 від 23.02.2018 року «Про внесення змін до рішення Олександрівської селищної ради від 22 грудня 2017 року №540 «Про селищний бюджет на 2018 рік», селищною радою затверджено субвенцію з місцевого бюджета державному бюджету на виконання программ соціально-економічного розвитку регіонів  у сумі 5,000 тис.грн., для 29 Державної пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних сетуацій у Кіровоградській області на утримання пункту обігріву (для придбання інших енергоносіїв).