ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць та провулків населених пунктів Олександрівської селищної ради

На виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» (далі – Закон), постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» Олександрівська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення збору пропозицій з питання перейменування  вулиць та провулків населених пунктів Олександрівської селищної ради (додаються), які підлягають перейменуванню відповідно до вимог Закону  та запрошує всіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання.

Організаторами громадського обговорення та відповідальними особами за їх проведення у населених пунктах є старости відповідних населених пунктів Олександрівської селищної ради (за відсутності старост, діловодів загального відділу Олександрівської селищної ради, віддалені робочі місця яких закріплені   за відповідними населеними пунктами).

Громадське обговорення проводиться шляхом надання фізичними,  юридичними особами та громадськими об’єднаннями пропозицій (зауважень)  у письмовій формі та шляхом проведення зборів та зустрічей з жителями   відповідних населених пунктів (про час і місце проведення зборів/зустрічей буде повідомлено додатково).

У заявах про надання пропозицій чи зауважень обов’язково вказується прізвище, ім’я, по батькові, адреса й номер телефону заявника. Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються.

Зауваження та пропозиції подаються протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення в строк до 03 грудня 2023 року.

Фізичні, юридичні особи та громадські об’єднання при наданні своїх пропозицій можуть також керуватись оновленим списком імен видатних творців, дослідників і популяризаторів української мови, пропонованих для увічнення  в географічних назвах та об’єктах топоніміки, який розміщений за посиланням:  https://cutt.us/WtpMv.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному  вебсайті Олександрівської селищної ради за посиланням:

https://oleks-selrada.gov.ua/ та/або сторінці Олександрівської селищної ради  

у соціальній мережі «Facebook» за посиланням: https://www.facebook.com/oleksselrada.gov.ua.