Міжнародний день поля

24 червня на базі Інституту сільського господарства Степу НААН України (с. Созонівка, Кропивницький район) було проведено Міжнародний День поля з питання “Науково-інноваційні досягнення та конкурентоздатність сортів ранніх зернових культур вітчизняної та зарубіжної селекції в умовах Центрального регіону України ”.

На заході перебували голова Олександрівської селищної ради Олександр Безпечний, директор ТДВ «Цибулівське хлібоприймальне підприємство» Сергій Савченко, генеральний директор «2-ім. Петровського» В’ячеслав Куценко.

У нараді взяли участь представники: Кіровоградської обласної державної адміністрації, Національної академії аграрних наук України, Центральноукраїнського національного технічного університету, керівники та спеціалісти департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, голови та спеціалісти з питань агропромислового комплексу райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, науковці.

Учасники наради та запрошені були ознайомлені з агротехнологічними та селекційними дослідженнями Інституту сільського господарства Степу НААН та оглянули науково-демонстраційний полігон сортів та гібридів сільськогосподарських культур.