Обмін досвідом – крок до успіху

25 березня 2021 року до Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області прибула делегація представників Чигиринської міської ради Черкаської області у складі секретаря міської ради Віталія Шпичака, заступника міського голови Валентини Алєксєєвець, начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Віталія Синякова, директора опорного освітнього закладу Сергія Цюрупи, радника міського голови Андрія Синякова, члена виконкому міської ради Діни Жук. Їх зустрічали та проводили робочу зустріч селищний голова Олександр Безпечний, начальник відділу освіти Сергій Тимко, директор КЗ «Олександрівське НВО №1» Людмила Литвин та директор КЗ «Олександрівське НВО №2» Олександр Зінченко.

Членів делегації ознайомили з освітнім середовищем опорних закладів. Так, в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 гості оглянули ресурсну кімнату, кабінети хімії, англійської мови, математики, допризової підготовки та ознайомились з організацією освітнього процесу з використанням сучасних засобів навчання, яке було придбане за кошти державної цільової субвенції та кошти місцевого бюджету.

Особливу зацікавленість у гостей викликала організація роботи шкільних їдалень Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 та Олександрівського НВК, де організовано харчування за допомогою нового технологічного обладнання. З 01 вересня 2020 року в освітніх закладах запроваджене трепл-меню (triple menu), що включає в себе вибір харчування з трьох меню, складених на основі страв, які вже практикувалися у їдальні, та «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка за редакцією 2020 року.

За підсумками робочого візиту окреслені майбутні перспективи співпраці двох сусідніх територій органів місцевого самоврядування Олександрівської селищної ради та Чигиринської міської ради, зокрема в галузі освіти.