ПАМЯТАЙ ПРО КРУТИ…

29 січня Україна відзначає славетну і водночас скоротну дату в своїй історії – День пам’яті Героїв Крут. Подвиг студентів, котрі цього дня 1918 року пішли на вірну смерть, ставши на захист Батьківщини біля села Крути на Чернігівщині, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.

Бій під Крутами для теперішнього покоління українців є потужним історичним уроком, з якого слід зробити висновок як перемагати та стверджувати українську державність.

Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Відтак вклоняємося низько до землі героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України та Героям АТО, котрі воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та не дають окупантові просунутися вглиб держави.

Віримо, що нинішня молодь витримає іспит на побудову справді незалежної, могутньої, демократичної та правової держави європейського зразка.

Вічна слава Героям Крут!

З повагою

Селищний голова                                                                                    Олександр Безпечний