Педагогічний  форум

30 серпня 2023 року в Олександрівській громаді відбувся традиційний серпневий  педагогічний форум «Освіта єднає» своєрідний старт нового навчального року.

Захід розпочався з перегляду  відеофільму  про волонтерську діяльність закладів освіти, до якої долучилися всі учасники освітнього процесу громади.

Із вітальним словом до учасників форуму звернувся начальник відділу освіти Олександрівської селищної ради Сергій Тимко, який подякував ЗСУ за можливість працювати , за кожен новий день, за можливість жити,  навчатися, за те, що день за днем наближають нашу довгоочікувану Перемогу  високою ціною,  ціною власного життя.

Присутні вшанували полеглих захисників хвилиною мовчання…

Сергій Миколайович  підвів підсумки діяльності освітньої галузі за минулий навчальний рік та стан підготовки закладів освіти громади до  2023-2024 навчального року в умовах воєнного стану.

 Захід відбувся за участю Олександрівського селищного голови Олександра Безпечного, який підкреслив вагому роль вчителя у розвитку української освіти. Він висловив подяку усім освітянам, які роблять важливу і необхідну роботу у надскладних умовах – тримають на собі освітянський  фронт.

 В роботі форуму взяли участь капітан шостого відділу Кропивницького районного територіального центру комплектування та  соціальної  підтримки Вадим Артеменко, головний спеціаліст державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного  управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Тетяна Верболоз, голова Олександрівської селищної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмила Волкова, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Кропивницького районного управління Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Кіровоградській області Віта Шинкаренко.

Голова профспілки освітян Людмила Волкова зауважила, що сьогодні, як ніколи, важливо поважати і цінувати працю вчителя. Приємно відзначити, що цього року вперше за останні роки  в цьому залі присутні молоді вчителі, які тільки  розпочинають свою педагогічну діяльність та вливаються до освітянської родини. Це:

Антипенко Олег Олександрович – вчитель фізичної культури КЗ «Олександрівський ліцей №2»;

Жилінчук Єлизавета Павлівна – вчитель іноземної мови КЗ «Олександрівський ліцей №1»;

Костенко Руслана Сергіївна – асистент учителя КЗ «Олександрівський ліцей №2»;

Невмержицька Наталія Олександрівна – вчитель початкових класів КЗ «Михайлівський ліцей»;

Олексієнко Ірина Ігорівна – асистент учителя Єлизаветградківської філії КЗ «Михайлівський ліцей»;

Фотич Ольга Василівна – вчитель інформатики КЗ «Михайлівський ліцей».

Після офіційної частини розпочалася панельна дискусія, яка складалась із чотирьох частин:

«Безпечна школа  – якісна освіта»;

«Військово-патріотичне виховання учнівської молоді в умовах боротьби за Україну»;

«Психологічний супровід учасників освітнього процесу  під час війни»;

«Талановита молодь – освічена здорова непереможна нація (робота з обдарованою молоддю)».

Панельна дискусія  пройшла у дружньому колі однодумців.

Прийде час, закінчиться війна, розвіється дим, підніметься з руїн наша Україна, настане нове життя, яке буде в сто крат всім нам миліше й прекрасніше. Головне – вірити в прийдешнє найкраще життя, головне – залишитися живими й залишатися людьми.

Наша сила – в єдності. Ми віримо в ЗСУ, Україну та Перемогу. І робимо для цього все, що можемо – кожен на своєму місці.