Результати засідання комісії з відбору претендентів на здобуття стипендій

13 вересня 2022 року відбулося засідання комісії по призначенню стипендій обдарованим дітям Олександрівської територіальної громади під головуванням Олександрівського селищного голови Олександра Безпечного.

Стипендії призначено за підсумками 2021-2022 навчального року відповідно до Положення про призначення стипендії обдарованим дітям – переможцям ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, рейтингових Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів учнівської творчості та педагогічним працівникам, які їх підготували.

На розгляд комісії надійшли клопотання від директорів ліцеїв, директорів закладів позашкільної освіти. Серед стипендіатів – діти, які мають високі досягнення в навчанні, переможці та призери обласних предметних олімпіад, обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії Наук України, інтелектуальних та творчих конкурсів, турнірів та їх наставники.
За рішенням комісії стипендії призначено 8 учням-переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та 8 педагогам. За захист науково-дослідницьких робіт відзначено 6 учнів-членів МАН України та 5 педагогів. 16 здобувачам освіти та 5 педагогам закладів загальної середньої освіти призначено стипендії за перемогу в інтелектуальних та творчих конкурсах.

Також стипендії призначені 145 вихованцям та 15 керівникам гуртків КЗПО «Олександрівський центр дитячої та юнацької творчості», 24 вихованцям та 11 керівникам гуртків КЗПО «Олександрівська станція юних техніків».
Всього Олександрівською селищною радою на фінансування виплат стипендій для обдарованих дітей у галузі освіти у 2021-2022 навчальному році з місцевого бюджету виділили 151 000 гривень.
Ці стипендії стимулюють інтелектуальний і творчий розвиток дітей, які мають високий рівень навчальних досягнень та здобутків кожен у своїй сфері діяльності.

Дякуємо педагогам і батькам за такі здобутки і перемоги. Бажаємо усім успіхів у навчанні та здійснення мрій і бажань!