РОБОЧИЙ ВІЗИТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ОЛЕСЯ ДОВГОГО

26  жовтня 2021 року в Олександрівській територіальній громаді з робочим візитом перебував народний депутат України Олесь Довгий, якого супроводжували голова Кропивнивницької райдержадміністрації Віталій Пастушенко, голова Олександрівської селищної ради Олександр Безпечний, начальник відділу освіти Олександрівської селищної ради Сергій Тимко. В ході робочої поїздки народний обранець побував на об′єктах, які реалізовуються за кошти державного бюджету, спрямованого на соціально-економічний розвиток у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

Олесь Довгий відвідав опорний заклад комунального закладу “Олександрівське навчально-виховне об′єднання №1”, де ознайомився з проведеним у 2020 році капітальним ремонтом по утепленню фасаду та покрівлі закладу. У 2021 році за сприяння народного депутата з державного бюджету виділено 720 тисяч гривень для завершення робіт по утепленню горищного перекриття. Крім коштів державного бюджету з місцевого бюджету залучено кошти у розмірі 97 тисяч гривень.

Особливу увагу Олесь Довгий приділив організації харчування дітей у даному закладі. Свого часу, за підтримки народного депутата було придбано технологічне обладнання для шкільної їдальні на суму 172 тисячі гривень. В ході розмови з директором закладу Людмилою Литвин народний обранець пообіцяв в подальшому підтримувати організацію здорового харчування, зокрема у придбанні двох пароконвектоматів, які дозволять готувати страви для дітей без надмірного застосування жирів, солі та інших шкідливих інгрідієнтів.

Під час зустрічі оглянув комунальне підприємство «Інклюзивно-ресурсний центр», який базується у даному закладі, де ознайомився із умовами  освітнього процесу для дітей з особливими потребами.

З своїм візитом народний депутат завітав в Олександрівський заклад дошкільної освіти № 3(ясла-садок), де його зустріли з хлібом та сіллю, директор закладу Любов Кубряченко та представник батьківського комітету. У даному закладі заплановано розпочати у 2021 році капітальний ремонт по утепленню приміщення. Передбачається провести утеплення фундаменту і фасаду приміщення, замінити віконні блоки та двері. За сприяння Олеся Довгого у 2021 році виділено 2,0 млн гривень та 168,4 тисячі гривень із місцевого бюджету.

Кінцевою зупинкою перебування Олеся Довгого на Олександрівщині було село Красносілля, де було відвідано місцевий заклад дошкільної освіти. В закладі тривають  роботи по його утепленню. Із виділених 900 тисяч гривень державного бюджету та 72 тисячі гривень місцевого бюджету  вже освоєно понад 478 тисяч гривень. Народний депутат дав обіцянку директору закладу Людмилі Кравченко та представникам батьківського комітету про його підтримку у дофінансуванні на виконання робіт у розмірі 450 тисяч гривень. Зустріч відбулася в атмосфері щирості та взаєморузуміння. Сторони домовилися про подальшу співпрацю на благо Олександрівської територіальної громади.