Шановні земляки, захисники і захисниці України!

1 жовтня об’єднує три величні свята День захисників і захисниць України, день Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

    День козацтва – данина шани героїзму козаків, котрі боролися за вільне життя в незалежній державі, незабутнім сторінкам історії українського національно-визвольного руху.

    Символічно, що День козацтва відзначається разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі.

    День захисників і захисниць України – державне свято мужніх оборонців та визволителів нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова.  

     Низький уклін вам, захисники та захисниці! Щира вдячність сім’ям воїнів за уміння чекати, за незламну віру у повернення з війни батька, чоловіка, сина! Сили духу та мужності вам, земляки, у кого близьких забрала ця війна.   

   Висловлю вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, чиї героїчні вчинки, мужність та самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь. Головне, щоб не гриміли вибухи, не плакали наші матері, а наші діти жили в мирній і процвітаючій країні й відчували гордість за свою Вітчизну!

  В цей день щиро бажаю, щоб Пресвята Богородиця оберігала усіх нас, Україну, берегла життя наших захисників. Зичу всім міцного козацького здоров’я, миру, невичерпної енергії, віри, незламної волі до перемоги та патріотизму, який допоможе долати будь-які перешкоди!

  Шана і слава захисникам України, слава Україні!

З повагою

Селищний  голова  Олександр БЕЗПЕЧНИЙ