Про можливості співпраці з програмою бізнес-партнерства Данської ради у справах біженців (DRC)

Однією з провідних міжнародних організацій, які надають допомогу в сферах відновлення економіки, реконструкції житла, нарощування та розбудови потенціалу органів державної влади є Данська рада у справах біженців (ДРБ/DRC), яка заснована в 1956 році зі штаб-квартирою у м. Копенгаген, Данія. Це приватна данська гуманітарна організація, яка діє за підтримки урядів Швейцарії і Великої Британії. Головним напрямком роботи ДРБ є відновлення економічного розвитку постраждалих регіонів, в рамках якого імплементується Програма бізнес-партнерства, спрямованого на підтримку аграрного та харчового виробництва в Україні (далі – Програма).

На даний час, ДРБ шукає партнерів на території України, які готові реалізовувати проєкти з розвитку на умовах співінвестування. Такими партнерами можуть стати приватні підприємства, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін.

Партнерство здійснюватиметься за принципом співінвестування, яке передбачає грантову підтримку від ДРБ у розмірі до 20 000 доларів США та обов’язковий власний внесок партнера до 50% від загального бюджету проєкту. Проєкти розвитку, які ДРБ планує реалізувати разом з партнерами, мають на меті покращення умов життя місцевого вразливого населення та збільшення їхнього прибутку.

Умови програми:

– кінцевим результатом проєкту має бути збільшення прибутків місцевого населення на території, яку він охоплює;

– ідея проєкту повинна передбачати розширення бізнес-діяльності партнера, яке передбачає залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, в тому числі ВПО та осіб, які постраждали від війни;

– проєкт має бути прибутковим для місцевого партнера та мати життєздатну схему реалізації.

Для прикладу, це може бути співінвестування в пункт прийому та зберігання овочів, з метою підтримки місцевих виробників через забезпечення доступу до збуту вирощуваної продукції за оптимальними цінами або у проєкти, які б спростили доступ місцевому населенню до сільськогосподарських послуг. При цьому, ідея може істотно відрізнятися від перерахованих прикладів, головне, щоб вона відповідала критеріям програми.

Детальна інформація за посиланням: https://lap.drc.ngo/title/msd?fbclid=IwAR0hFzAJU5kSz2vKjkdpKsA3oLuqjQWilbcqPnvFXNpfhwfBQARENhyJ4r0

Заповнити заявку: https://lap.drc.ngo/form/msd-new

Телефони контактних осіб Представництва Данської ради в Україні :

+38 (073) 432-84-40 Денис,

+38 (093) 350-14-59 Дмитро.