Про надання одноразової матеріальної допомоги, на період дії воєнного стану починаючи з 24 лютого 2022 року, членам сімей загиблих (померлих)                            та пораненим, які брали (беруть) безпосередню участь у бойових діях                         або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки                         і оборони, відсічі і стримування збройної агресії

         На період дії воєнного стану починаючи з 24 лютого 2022 року, членам сімей загиблих (померлих) та пораненим, які брали (беруть) безпосередню участь                            у бойових діях або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки   і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  надається одноразова матеріальна допомога відповідно до комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців,      які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету                  на Сході України та увічнення пам’яті загиблих (померлих) ветеранів Олександрівської селищної ради на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням восьмої сесії Олександрівської селищної ради восьмого скликання                                                     від 26 лютого 2021 року № 151.

         Відповідно до рішення тридцять третьої сесії Олександрівської селищної ради восьмого скликання від 22 липня 2022 року № 3938 «Про внесення змін до рішення селищної ради від 26 лютого 2021 року № 151» установлено, що сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців виплачується одноразова матеріальна допомога                в розмірі 25,0 тис. грн., одному із членів сім’ї загиблого (померлого),                              який зареєстрований та проживає на території Олександрівської селищної ради.

        Членам сімей загиблих військовослужбовців, які відповідно до рішення тридцять першої сесії Олександрівської селищної ради восьмого скликання                    від 12 травня 2022 року № 3891 «Про внесення змін до рішення селищної ради                 від 17 грудня 2021 року №3135 «Про затвердження Програми «Оборона» селищної ради в період 2022-2023 років» отримали одноразову допомогу на оплату ритуальних послуг у розмірі 15,0 тис. грн., відділом соціального захисту населення Олександрівської селищної ради у серпні поточного року буде проведено доплату до затвердженого розміру допомоги (25,0 тис. грн.) без особистого звернення членів сімей згідно раніше поданих заяв.

        У разі отримання поранення, що призвело до травми, каліцтва, контузії виплачується одноразова матеріальна допомога військовослужбовцям у розмірі                до 15,0 тис. грн.

        Питання надання матеріальної допомоги зазначеним категоріям громадян розглядаються на засіданні комісії Олександрівської  селищної ради з питань соціальної підтримки  учасникам АТО/ООС,  членам їх сімей, сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам-добровольцям.

       Одноразова матеріальна допомога  надається мешканцям Олександрівської територіальної громади, а також членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій.

       У разі отримання військовослужбовцем повторних поранення, контузії, каліцтва, які настали за інших обставин, матеріальна допомога надається повторно на підставі нових документів, передбачених Порядком.

       Строки та терміни давності за фактами, які засвідчують загибель (смерть)                   або поранення, контузію, каліцтво, травму особи, яка у період дії воєнного стану, брала участь у бойових діях або забезпеченні і здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії при зверненні заявників для отримання одноразової матеріальної допомоги не встановлені. 

       За більш детальною інформацією щодо порядку отримання матеріальної допомоги необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Олександрівської селищної ради (кабінет № 5) або за номером телефону 0981100613.