З любов’ю  до дітей

Вже стало традицією для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Олександрівщини збиратися разом  на початку літа щоб відзначити Міжнародний День захисту дітей.

Так і в цьому році, не дивлячись складну ситуацію в країні, комунальний заклад «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Олександрівської селищної ради (далі – Центр) провів захід для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Метою проведення даного заходу є привернення уваги світу до потреб та прав дітей.

Фахівець із соціальної роботи Центру Марія Селивон ознайомила присутніх із порядком проведення даного заходу. Всупне слово сказала в.о. директора Центру Світлана Безпечна.

На початку заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих дітей та дорослих під час кровопролитної війни, яка триває і зараз. А також організаторами заходу зазначено про значимість підтримки тих сімей, що вимушено переїхали зі своїх домівок.

Представник служби у справах дітей Богдан Буданцев розповів присутнім про права дітей згідно Конвенціі ООН. Профорієнтаційну роботу провела Тетяна Вихрист, спеціаліст Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Начальник Кропивницького районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Дмитро Пацалай провів профілактично-роз’яснювальну роботу щодо негативних проявів поведінки дітей під час літніх канікул, а Інспектор сектору ЮП ВП КРУП РУНП в Кіровоградській області Ярослава Мовчан розповіла про специфіку роботи поліцейського та правила поведінки в умовах воєнного стану.

По завершенню інформаційної частини присутні поставили спеціалістам питання, на які отримали вичерпні відповіді. Зустріч була проведена  у невимушеній обстановці, відбувалось жваве обговорення. Дітям роздали солодощі. Батьки та діти висловлювали слова вдячності виступаючим за корисну інформацію.

Кожна дитина має право на щастя у люблячій родині. Нехай Бог береже  кожне дитя своєї країни. Миру нам усим!