Свято День знань

1 вересня 2021 року традиційно в закладах освіти нашої громади пролунав перший дзвінок.

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Початок нового навчального року — символічний крок тисячі учнів в Країну знань, мудрості, доброти і людяності. Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи, тих, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України та до людини як найбільшої гуманітарної цінності.

Вітальні адреси з нагоди святкування Дня знань здобувачі освіти отримали від народного депутата України Олеся Довгого та Олександрівського селищного голови Олександра Безпечного.

Цьогоріч в закладах загальної середньої освіти навчатимуться 2897 учнів. В свої обійми шкільна родина прийняла 295 першокласників. Для 143 одинадцятикласників перший дзвінок пролунав востаннє.

Свято пройшло в патріотичному дусі: на сонці майоріло безліч жовто-блакитних стрічок, прапорів, учні, вчителі, батьки, гості одягнені в святкові вишиванки.

День знань у закладах освіти пройшов напрочуд творчо, дружно, весело та креативно з дотриманням карантинних вимог. Свято було проведено в різних формах із розважальним і пізнавальними заходами, численними привітаннями, сюрпризами, подарунками. Це урочисті лінійки, квести, національний флешмоб, родинний калейдоскоп, колективна творча справа.

Традиційно радість свята із здобувачами освіти  розділили представники влади та громадськості. На урочистості в заклади освіти громади завітали представники Олександрівської селищної ради, відділу освіти, КУП «Олександрівський центр професійного розвитку педагогічних працівників», старостинських округів, місцевих лісових господарств, агрофірм та військової частини.

Перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олександрівської селищної ради Володимир Осипенко відвідав Олександрівську ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1», заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олександрівської селищної ради Василь Скляренко – Олександрівський НВК КЗ «Олександрівське НВО №2», секретар Олександрівської селищної ради Віталій Брайко, начальник відділу освіти Олександрівської селищної ради Сергій Тимко – Олександрівську філію КЗ «Олександрівське НВО №1».

Вони побажали учням досягати високих результатів у навчанні та бути активними у громадському житті. Педагогам подякували за самовіддану працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління, випускникам – успішно закінчити останній навчальний рік та зберегти у своїй пам’яті шкільні роки.

Для когось навчальний рік, що починається, буде першим, для когось – останнім чи черговим. Але день, яким він відкривається, однаково хвилюючий і незабутній – святковою атмосферою, барвами осінніх квітів, свіжістю оновлених класів. І, звичайно, закличним дзвоником.

Вітаємо із святом!

Нехай цей рік буде набагато яскравішим, крутішим та успішнішим, ніж минулий, і нехай попереду чекає багато відкриттів, звершень і блискучих перемог!

З вітальними адресами можна ознайомитись за посиланнями:

https://drive.google.com/file/d/1RwuOPJLC-gP4wXBLo_2I5XPyt26qyEZx/view https://drive.google.com/file/d/1xmd9UWseWDwppINSn7e_BUNkD_zqt_Yo/view