У Кропивницькому впроваджують «Програму відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину»

У Кропивницькому впроваджують «Програму відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину»

Про перспективи реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на Кіровоградщині йшлося під час наради робочої групи з реалізації проєкту у регіоні.

«Задля реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» ключовим аспектом є активна співпраця психологів, громадських організацій, ювенальних прокурорів, адвокатів-медіаторів, соціальних працівників. Адже злагоджена комунікація учасників проєкту дає шанс неповнолітньому змінити своє життя», – зазначила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова.

☝️Ця програма застосовується за чотирьох умов:
наявність потерпілої сторони;Ø
якщо неповнолітній вперше вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості;Ø
визнання ним факту вчинення злочину;Ø
і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у програмі.Ø
Якщо неповнолітній відшкодує шкоду і примириться з потерпілим, успішно пройде етап ресоціалізації, він має шанс бути звільненим від кримінальної відповідальності.
Важливо: програма відновлення застосовується лише за умови вчинення неповнолітніми вперше злочинів невеликої або середньої тяжкості.
欄Під час наради учасники робочої групи з реалізації проєкту обговорили умови, складові та можливі виклики реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Також визначили ключові заходи координації дій кожного учасника проєкту.
Ангелина Дудник
Eugeny Chikiris
Алла Мороз
#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid