У Ставидлах відсвяткували День села

День села Ставидла  – це спільне свято, свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливим колоритом, традиціями й українською історією. Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки рідного села на радість дітям та внукам за доброю традицією суботнього  дня 9 жовтня 2021 року  громада села відсвяткувала День села Ставидла.

Урочистості з нагоди Дня села відбулися на стадіоні поблизу старої школи.

На святковий концерт завітали не лише односельці, а й гості з довколишніх сіл.

Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний, який завітав на свято,  привітав жителів Ставидл  із святом, побажав їм міцного здоров’я, достатку в родинах, мирного неба, успіхів у всіх справах, та висловив щирі сподівання, що разом будемо  розбудовувати громаду, щоб життя в ній було комфортним. «Щасливий розділити разом з вами радість свята, бо знаю, що такі теплі зустрічі дарують силу та наснагу працювати і жити» – зазначив Олександр Безпечний.

Щирі слова привітань з Днем  села Ставидла  та побажання його  розквіту   лунали цього дня від старости Владислава Кивгило та від директора ДПДГ «Ставидлянське»  інституту сільського господарства степу Національної академії аграрних наук України Олександра Малюги.

Жителів села було відзначено грамотами та цінними подарунками.

Святковий настрій дарували артисти Кіровоградської обласної філармонії, а  саме: лауреат  міжнародних конкурсів  інструментальний ансамбль «ЄЛИСАВЕТ- РЕТРО», вокальне тріо «ДЕЖАВЮ», та  виступ аматорського колективу Ставидлянського

СБК «Свашки». Цікава розважальна програма для дітей та розіграш призів. Гостей свята пригощали смачною  козацькою кашею.

 Організатори свята дякували за підтримку та спонсорську допомогу директору ДПДГ «Ставидлянське» Олександру Малюзі.