Уже ніхто не знищить Україну

21 листопада цього року Україна відзначає дев’яту річницю початку масових акцій громадського протесту під час Революції Гідності 2013-2014рр. З 14 по 23 листопада в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради діє тематична виставка «Свобода в кожному серці». Представлені на ній друковані видання: хронологічні довідники, літописи очевидців подій, нариси та вірші наших земляків проникливо відтворюють всю палітру буремних протистоянь. Доповнюють виставку фотоматеріали та ілюстрації.

З нагоди пам’ятної дати 16 листопада працівники книгозбірні провели революційну хроніку під назвою «Уже ніхто не знищить Україну, в тобі, в мені, у кожному із нас» для учнів Олександрівської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1». Під час заходу присутні дізнались про події, які відбувалися на Майдані Незалежності  у 2013 – 2014 рр. та мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв. Петро Петрович Сухонос – безпосередній учасник акцій протесту, поділився із присутніми своїми спогадами та враженнями про події, які відбувалися на майдані Незалежності та закликав поважати цінності своєї рідної країни.

Бібліотекарі нагадали про трагічну долю нашого земляка – Віктора Івановича Чміленка.  До глибини душі були проникливими патріотичні поезії зі збірки Іванни Павлівни Осос «Червоні маки», які декламували учні навчального закладу. Також глядачі переглянули мультимедійну хроніку «Я обіцяю пам’ятати Вас» та фотосвітлини Небесної Сотні. Всіх полеглих Героїв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання.

 Учасники заходу ознайомились з книжковою виставкою «Свобода в кожному серці» .

 Революційна хроніка стала своєрідним нагадуванням юному поколінню про те, якою ціною здобувається свобода для справжньої європейської держави.    

Будьмо гідними пам’яті наших Героїв!