В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРЕНО РОБОТУ ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ

Сьогодні,  13 грудня 2022 року роботу Пунктів  незламності проінспектували  в Олександрівській  територіальній громаді. В складі комісії були: начальник управління цивільного захисту , оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської ОВА Володимир Слінченко,   заступник начальника управління цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської ОВА   Костянтин   Дружинін,  селищний голова  Олександр Безпечний,   головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної роботи та цивільного захисту  Ігор Найко, начальник 29-ДПРЧ І ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Іван Кузьменко.

Посадовці разом з селищним головою та відповідальними особами на місцях  перевірили облаштування  та наявність усіх необхідних складових для функціювання даних пунктів.

В смт. Олександрівка комісія   оглянула  Пункти незламності, що  на базі    КЗ «Центр культури та дозвілля» та в КУ « Олександрівський центр соціального обслуговування( надання соціальних послуг)».  Селищний голова Олександр Безпечний зазначив, що під час блекауту 24 листопада Пункти незламності уже прийняли  жителів громади, які в основному мали на меті  зарядити гаджети, павербанки та ліхтарики. Також комісія  проінспектувала  Пункти незламності у старостинських округах  Олександрівської територіальної громади.

На базі Пунктів незламності під час довготривалих вимкнень електроенергії можна отримати базові послуги:  тепло, воду,  електроживлення для мобільних, місця для відпочинку,  необхідні речі  для мам та дітей. Пункти обладнані генераторами, твердопаливними котлами та альтернативними видами опалення. Працюють такі пункти  цілодобово. Їх  розгорнули  у нашій  громаді  при різних організаціях: закладах освіти, культури,  при старостатах,   ДСНС тощо.