В Олександрівці відбулася обласна педагогічна конференція

На передодні дня Знань селище Олександрівка відвідали гості майже з усіх районів області. Відбулася значима подія не лише для смт Олександрівка, а й для району та області в цілому.

29 серпня, вперше, обласна педагогічна конференція проходила не в місті Кропивницькому, а у нас в селищі, районному будинку культури, в зв’язку з тим, що наш район один із перших провів освітянську реформу по створенню навчально-виховних об’єднань.

Тепер у селищі функціонує два навчально-виховних об’єднання №1 та №2.

Кіровоградщина є лідером в державі за кількістю створених опорних шкіл та філій на що звернула увагу під час проведення конференції представник Міністерства освіти і науки України Тетяна Запорожець. А голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у своєму виступі зауважив, що зібрання освітян області проходить в Олександрівці невипадково, адже тут є що подивитися і чому повчитися. Тому що якісна школа – це та школа, випускник якої демонструє високий рівень знань під час зовнішнього незалежного оцінювання та матиме можливість бути конкуретноздатним та вступати до кращих вишів в Україні, а можливо навчатися і за кордоном.

Начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський під час виступу звернув увагу на створення додаткових місць в ДНЗ та відкриття у школах дошкільних груп з метою ліквідації черг, а також на забезпечення дошкільних навчальних закладів сучасним обладнанням ігрових кімнат та дитячих майданчиків, а також якісним харчуванням дітей.

Голова Олександрівської РДА Ольга Борота розповіла учасникам конференції про ту грандіозну роботу, яка була проведена під час створення НВК та привітала учасників конференції та гостей з початком нового навчального року та з днем Знань.

У роботі конференції приймав участь селищний голова Олександр Безпечний.