Відбулося засідання постійних комісій

27 березня 2024  року  в сесійній залі селищної ради  відбулося спільне засідання постійних комісій з  питань бюджету, фінансів,  власності та  інвестиційної діяльності та з питань соціально – економічного розвитку територій, благоустрою та житлово – комунального господарства  під головуванням голів постійних комісій Олександра Савченко та Анастасії Бурківської  за  участю

заступника селищного  голови  з питань  діяльності  виконавчих  органів  Василя  Скляренка, секретаря   селищної  ради  Тетяни Половенко ,  членів  комісії та доповідачів.

      Всі проєкти рішень детально розглянуті членами комісії та рекомендовані на розгляд чергової сесії,  яка відбудеться 29 березня 2024 року.

Зокрема, по питанню «Про внесення змін до рішення селищної ради    від 22 грудня 2023 року № 4874 «Про затвердження Програми благоустрою населених пунктів Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області  на 2024-2025 роки» було відзначено, що з метою виконання Програми у 2024 році виникла потреба в дофінансуванні окремих заходів. Наразі, на утримання кладовищ та місць поховань (покіс трави, обрізання дерев, кущів, збирання та вивезення сміття, прибирання покинутих/занедбаних могил тощо обсяг фінансування робіт на 2024 рік запропоновано збільшити на 300,0 тис. грн.; на благоустрій та утримання дорожнього покриття   по вулицях сіл і селищ (грейдерування, підсипання, коткування   обсяг фінансування робіт на 2024 рік запропоновано збільшити   на 1500,0 тис. грн..

по питанню «Про хід виконання Програми організації та проведення громадських робіт для незайнятого населення Олександрівської селищної ради на 2023-2025 роки у 2023 році» було відзначено, що   у 2023 році (з травня по листопад) в громадських та інших роботах тимчасового характеру приймали участь 87 мешканців Олександрівської селищної територіальної громади, або 91,6%  до прогнозного завдання на 2023 рік.

На фінансування Програми у 2023 році витрачено коштів   на загальну суму 145247,63 грн., з них кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – 56510,91 грн., кошти бюджету Олександрівської селищної ради – 88736,72 грн., відпрацьовано 3088 людино-годин.

Олександрівським управлінням Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості з Відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства  та благоустрою Олександрівської селищної ради укладено   12 договорів про участь 87 осіб із числа безробітних, що становить 92,3% до завдання на 2023 рік.

Поєднання спільних зусиль і зацікавленості Олександрівської селищної ради, Олександрівського управління Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та роботодавців дає можливість провести упоряджувальні роботи у зв’язку із підготовкою  до святкування загальнодержавних свят, виконати підсобні роботи    в комунальних підприємствах Олександрівської селищної ради, допомогти вирішити проблеми по благоустрою території населених пунктів Олександрівської селищної ради, питання підтримання зон відпочинку в належному стані.