ВІДБУВСЯ ІІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

В село Розумівка 8 липня в другій половині дня з різних куточків України прибули 22 команди близько 200 дітей учасники ІІІ Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учасники гри в Урочищі Чорний ворон вшанували пам’ять борців за незалежність України на місці останнього бою отамана Чорного Ворона та його побратимів. Юні джури продемонстрували свої творчі здібності, майстерність і талант у конкурсі «Шоу талантів».

Участь у заходах у Розумівці узяли почесні гості: заступник голови обласної ради Дмитро Лінько, директор українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Сергій Неділько та директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» Андрій Лісота, заступник голови Олександрівської селищної ради Василь Скляренко, староста сіл Розумівки та Миколаївки Микола Христенко.

Працівники Розумівського старостинського округу пригостили смачною козацькою кашею та духмяним чаєм, всі присутні із задоволенням смакували. На завершення заходу було проведено заліковий історичний конкурс «Відун», а в сільському будинку культури відбувся перегляд документального фільму про визвольну боротьбу українських повстанців Холодноярської республіки проти російських окупантів 1918-1922 років Холодний Яр «Воля України – або смерть!». Урочистою ходою вулицями села Розумівка завершилася поїздка-перебування юних Джурівців на території Розумівського старостинського округу.

Р.S. Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, важливим засобом громадянської освіти, формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286/2019.