Відбувся семінар-навчання для посадових осіб та службовців структурних підрозділів

10 березня 2023 року в актовому залі Олександрівської селищної ради відбувся семінар-навчання для посадових осіб та службовців структурних підрозділів Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області на тему «Практичне застосування Інструкції про[W1]  порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію. Семінар проводив начальник загального відділу Олександрівської селищної ради БезпечнийСергій Миколайович.

         У семінарі взяв участь Олександрівський селищний голова БезпечнийОлександр Іванович, який зауважив, що в умовах воєнного стану, питання поводження з документами, що містять службову інформацію яка не підлягає розголошенню є актуальним як ніколи. Знання вимог нормативних документів, які регулюють це питання – досить відповідальна справа кожного посадовця чи службовця, а правильне застосування цих знань не дасть можливості ворогу заволодіти конфіденційною, спеціальною і службовою інформацією та використати її в своїх ганебних цілях.

         Сергій Миколайовичпо ходу презентації семінару-навчання означив його учасників з державниминормативними документами та актамиорганів місцевого самоврядування, які регулюють питання ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію. Потім було розглянуто основні моменти пов’язані з прийманням та реєстрацією документів, що мають гриф «Для службового користування», обліком видань та електронних носіїв такої інформації, друком, розмноженням та надсиланням документів зі службовою інформацією. Певний час семінару-навчання був виділений для питань формування справ документів з грифом «Для службового користування», користування ними в подальшій роботі селищної ради. Завершальною частиною семінару став розгляд питання підготовки справ зі службовою інформацією до передачі на архівне зберігання та знищення. Кожен учасник семінару-навчання був ознайомлений з вимогами Інструкції під розпис.

         На завершення начальник загально відділу наголосив на тому, що кожній посадовій особі та службовцям Олександрівської селищної ради потрібно буде підтвердити свої знання Інструкції про[W2]  порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію шляхом тестування.


 [W1]

 [W2]